Anna Madelen




ÅRETS TREND SOLBRILLER

  • 31.03.2014, 20:45

I år har sola og varmen kommet tidlig, og det er på tide å ta frem solbrillene. I år går det i solbriller som skal synes, og de skal skille seg ut. Store, runde solbriller med fargerike glass er noe av det de store motehusene har vist mest av.

Personlig synes jeg ikke farget glass er så fint, og jeg liker bedre solbriller i fargene svart, beige og brun. Nettopp fordi det passer til det meste.




// Jeg synes de øverst til venstre er helt perfekte!

Pilotbriller er nesten mer populære i år enn tidlige, og de er udødelige! Selv kler jeg ikke pilotbriller, ser ut som en veps. Men anbefaler de som kler det å kjøpe inn et par, for det er en av årets it briller.

 


  • Publisert i Blogg




  • The weekend

    • 31.03.2014, 09:43

    Forrige uke gikk ganske fort, det samme gjorde helgen. Fredag slappet jeg av hjemme med norske talenter, biff og potet- og sellerirot mos og godteri sammen med Tord. Lørdag var det kjempe fint vær, så vi gikk oss en tur ganske tidlig for så å slappe av i sola på terrassen da vi kom hjem. På eftan reiste vi til bestemoren til Tord på pizza, var kjempe koselig! 
    Gårsdagen var heller ikke så spennende, like fint vær da som lørdag så ble et par timer ute i sola før vi reiste på vanntårnet en tur.



    Hvordan har deres helg vært?

     


  • Publisert i Blogg




  • Familiekos og grilling

    • 28.03.2014, 09:18

    Etter å ha tatt bussen hjem fra skolen igår dro jeg rett opp til pappa. Han og lillebroren min er alene, siden stemoren min er bortreist så tenkte de kom til å synes det var koselig med litt besøk. Pappa hadde tatt frem kyllingkebab-kjøtt til jeg kom, så etter å ha ordnet det fyra vi opp grillen og kosa oss ute i sola. 


    // Holder meg til de HØYKVALITET mobilbldene mine, uff..

     

     


  • Publisert i Blogg




  • Min første bukett helt selv!

    • 27.03.2014, 12:30

    Hver onsdag siden september i fjor har jeg vært på Floriss, som er en blomsterbutikk. Har lagd endel dekorasjoner og kranser til jul, valentines, morsdag og slikt, men bukett har jeg ikke prøvd meg på ordentlig før denne uken. Ettersom jeg nå har lært meg å snitte ordentlig og legge dem slik de skal ligge i en bukett, fikk jeg onsdag beskjed om at jeg skulle lage en bukett på egenhånd. Jeg fikk beskjed om hva slags blomster som skulle være med i buketten så da var det bare å sette i gang!

     

    Resultatet ble det her:







  • Publisert i Blogg




  • London rett rundt hjørnet

    • 27.03.2014, 11:51

    Idag er det bare 16 dager til jeg reiser til London med mamma, stefaren min og kjæresten! Gleder meg som er lite barn, og teller dager og timer. Vi kommer til London lørdag morgen, så da er det bare å komme seg til hotellet for å slenge fra oss koffertene før vi går i gang med shoppingen! Mandag morgen skal vi på marked mens mandag kveld skal vi på musical og se "The bodyguard". Jeg simpeltent elsker filmen med whitney Houston, synes stemmen hennes var helt nydelig og filmen var utrolig fin.

    Har lest mye om markedene i London, spesiellt det i portobello road, håper på å gjøre noen kupp når jeg er der. Ettersom jeg er en veske- og sko elsker legger jeg heller ikke skjul på at jeg krysser fingrene på å finne noen vintage veske/sko skatter på markedet eller i noen av vintagebutikkene.

     









    Inspiration // Blonde

    • 25.03.2014, 11:19

    Jeg er ganske fornøyd med hårfargen min slik den er nå, men det kunne gjerne vært en farge som enten har litt mer liv og varierte farger i seg eller litt mer "champagne" aktig! Sitter å googler litt på ulike blonde hårfarger, og det er så utrolig mange fine farger.. Har ikke planer om å farge det over igjen på en stund, men når jeg skal farge det så vil jeg være 100% sikker på at jeg blir fornøyd. Vanskelig å forklare nøyaktig hva jeg mener, så tar med noen bilder isteden! Bildene er fra weheartit.










     


  • Publisert i Blogg




  • Middagstips // Pølsegrateng

    • 25.03.2014, 10:43

    Lenge siden jeg hadde spist pølsegrateng, men mamma lagde det ofte til middag da jeg var mindre. Jeg liker egentlig ikke pølser spesielt godt, men i denne retten er det faktisk super godt! Så middagen vår igår ble pølsegrateng!

    Du trenger:
    - nok makaroni til fire stk
    - 1 pk kjøttpølse 
    - 6 ss smør
    - 4-5 ss mel
    - 4 dl melk 
    - 2 gulrøtter
    - 1 halv pose brokkoli
    - 1 potet 
    - ost 

    Først skreller du poteten og gulrøttene og deler det i små biter. Så koker du det og brokkolien i ca 5 min. (Det skal bli kokt men ikke helt gjennomkokt.) Så deler du kjøttpølsen i biter og steker det, mens det steker koker du makaroni som vist på pakken. 
    Det siste du gjør er å lage hvit saus av smør, mel og melk, før du har alt oppi en ildfast form og heller over hvit saus og ost. 

    Super enkelt og super godt!

     


  • Publisert i Blogg




  • The last days

    • 21.03.2014, 08:21

    Har vært dårlig med blogging på meg den siste uka, har hatt så dårlig nett at jeg ikke har orket å sette meg ned for å blogge når jeg vet hvor tregt det ville gått. Er kun de siste dagene jeg har gjort noe, mandag og tirsdag er det ikke så mye å si noe om!
    Onsdagen tilbrakte jeg sammen med pappa og lillebror, mens Igår var jeg først hos reguleringstannlegen før jeg dro til Brumunddal en tur med Tord og svigermor.


  • Publisert i Blogg




  • Love cupcakes

    • 18.03.2014, 20:18

    Nå har jeg og kjæresten lagd cupcakes med frosting.


  • Publisert i Blogg




  • Kjærestetid

    • 16.03.2014, 22:04

    Idag har jeg gått tur med kjæresten min. Ble en lang men koselig tur! Da vi kom hjem ble det litt rydding og baking. Fikk lyst til å lage kake, så lagde en type eplekakerøre men hadde ikke epler oppi kaken.


  • Publisert i Blogg




  • Mye farting

    • 15.03.2014, 18:11

    De siste dagene har det vært en del farting hit og dit. Var på Hamar igår, og gjøvik idag. Igår var vi på maxi og gikk litt i gata før vi dro på Peppes pizza å spiste middag. Det var utrolig mye folk der, ettersom det var åpning av nye kulturhuset på Hamar. Mens idag var vi på cc gjøvik, ble ingen innkjøp men koselig å dra ut innimellom også da. Nå skal jeg snart begynne på kveldens biffmiddag med tilbehør!


  • Publisert i Blogg




  • Hjemmelaget pastamiddag

    • 13.03.2014, 08:56

    Pastamiddag er noe som er lett og kjapt å lage, det smaker godt og de fleste har det meste de trenger hjemme fra før! Vi har ihvertfall nesten alltid spagetti, melk, egg og løk hjemme. Hjemmelaget pastasaus er noe folk tror er vanskelig å lage, men egentlig er det superlett!

    Alt du trenger er:

    - ønsket mengde spagetti
    - en løk
    - 1 dl melk
    - 2 eggeplommer
    - 2 kyllingfilet/ 1 pk bacon
    - salt og pepper
    - aromat

    Kok spagetti slik det står på pakken. Pisk sammen de to eggeplommene. Skjær opp løk og kylling/bacon i biter og stek det i en stor stekepanne. Rør sammen eggeplommene og melk, og hell det over den nykokte spagettien. La det småputre i noen minutter mens du rører frem til den blir litt tykkere og smak til med krydder. Ja, så lett var det!

     

     

    Føler det har blitt litt mye matblogging i det siste, men det er vel likegreit på dager jeg ikke har noe annet spennende å blogge om?


  • Publisert i Blogg




  • Anbefaling // silver shampoo

    • 11.03.2014, 13:29

    Etter at jeg bleket håret mitt på nytt har det vært litt gulskjær i lengdene og det har vært lysere på toppen enn i lengdene. Jeg kjøpte loreal expert silver shampoo da jeg var mørk blond, og den virker da ikke i det hele tatt på meg. Men nå har jeg brukt den 3 ganger etter at jeg bleket det og fargen har blitt såå mye bedre! Sist gang jeg dujet hadde jeg den i 5 minutter og håret ble minst en nyanse lysere, jeg ble kjempe overrasket! Idag skal jeg prøve å ha den i 10 minutter for å se hvordan resultatet blir da.

    Men pass på å ikke la det være i for lenge for da kan du risikere lilla hår istedenfor gult. Og husk at dersom håret ditt er mer mørk orange enn gulorange så kommer ikke denne til å gi stor effekt hos deg.

     





  • Publisert i Blogg




  • Billig og god middag

    • 10.03.2014, 19:30

    Idag har jeg laget en billigversjon av lasagne til middag. Det kostet meg tilsammen 70 kroner, ettersom vi hadde mel, smør og melk. Løken kan jo også brukes senere, så da har vi.

    - First price tortillalefser (16 kr)
    - Tomatpure (4 kr)
    - Løk (15 kr for en kg)
    - Hvit saus (lages av melk, smør og mel)
    - Kyllingkjøtteig ( 15 kr)
    - 2 små røde poser ost fra rema 1000 (10 kr per)

    Stek kjøttdeigen med hakket løk. Når den er gyllen har du i 4 ss tomatpure og 2 ts vann. Krydre med ønsket krydder. Lag hvit saus og sett den til sides. Ha et lag kjøttdeig i ildfast form, så to tortillalefser over, så et lag hvit saus, med tortillalefser over, og til slutt kjøttdeig over igjen. Ha på ost på toppen og ha det i osvn på 200 grader i 15 min. Jeg serverte med tomat, agurk, mais og rømme. Vi syntes faktisk denne varianten var mye bedre en toro lasagne, selv om det ikke var lasagneplater!







  • Publisert i Blogg




  • Ut på tur aldri sur

    • 09.03.2014, 14:44

    Nå er jeg ute og går i det fine været med kjæresten. Både Igår og idag har vi våknet til at solen lyset inn på soverommet. Igår gikk vi en tur ned i darn og var på cafe med mamma og stefaren min. Er så godt å gå ute i det fine været, og ikke minst finne frem vårjakken uten å fryse!


  • Publisert i Blogg




  • Deluxe fredagsmiddag // oppskrift

    • 07.03.2014, 22:49

    Idag er det fredag, endelig! Dagen idag har gått super sakte, men nå er den overstått. Nå har jeg laget kalkunfilet med soppsaus og potetbåter. Etter første gangen jeg lagde soppsaus har Tord villet ha det hver gang vi har spist kylling, biff og alt som man bruker saus på!Jeg har ikke fulgt noen oppskrift når jeg lager soppsaus, men jeg tenkte jeg skulle skrive ned sånn ca hvor mye jeg bruker av hva og dele den med dere! Hittil har jeg brukt creme fraiche hver gang, mens denne gangen ble det kremfløte isteden. Rett og slett fordi jeg ville prøve noe nytt.

    Soppsaus:
    -6 til 8 sopp
    -1 beger creme fraiche/1 kremfløte
    -3 ts soyasaus
    -pepper
    -paprikakrydder

    Hakk soppen i små biter og ta ut "stilken". Stek soppen i en stor stekepanne med masse margarin i. Når soppen er gyllen has fløten/ creme fraichen i sammen med soyasausen. La det koke i 3-4 minutter mens du rører innimellom. Krydre med pepper og paprikakrydder etter smak og behag.

    Kalkunfileten har jeg stekt i panne med et fedd hvitløk og krydret med salt og pepper. Potetene skrellet jeg før jeg skærte dem i båter, krydret med salt, pepper og oregano og dynket dem i litt olivenolje, som jeg lot renne av på et papir før jeg satte dem i ovnen på 200 grader i 15-20 minutter.





  • Publisert i Blogg




  • Norsk kebab..

    • 07.03.2014, 15:09

    Når det kommer til kebab er jeg helt ekstremt kresen... Jeg er halvt iraner og er vand til noe helt annet enn den norske liksomkebaben på gatekjøkkenene i Norge. Om jeg spiser kebab så pleier jeg å spise kebab uten kjøtt, altså bare et pitabrød eller en wrap fyllt med god saus og grønnt, eller jeg velger kyllingkebab. Kan være fordi jeg er oppvokst med en far som har grillet lammekjøtt, altså kebab til meg en gang i uka, noen ganger både til middag og frokost i helgen! Uansett vær har han vært ute å grillet, sommer og vinter, regn og sol.

    Eneste kebaben jeg har vært fornøyd med kjøttet i var den jeg spiste igår, der var det faktisk kjøtt som hadde normal konsistens og smakte godt. Den var fra Stars i Moelv,

     


    // Dårlig mobil bilde, men for meg er det det her som er kebab, og den dagen dere smaker det her kommer
    dere aldri mer til å spise alt det dårlige kjøttet på norske kebabsjapper.. 

     

    Anbefaler alle at dersom dere er i Tyrkia feks, så finn en restaurant der hvor tyrkerene selv spiser, og ikke en turistrestaurant. Er ganske sikker på at dere da kommer til å forandre syn på den norske kebaben :-)


  • Publisert i Blogg




  • Regulering, igjen?

    • 07.03.2014, 08:17

    I slutten av måneden skal jeg til reguleringstannlege, for å ta avstøpning og se på tennene mine. Jeg hadde regulering i 7 klasse, men fikk den av etter 6-7 måneder. Resultatet ble ikke helt som forventet og har bare forverret seg med årene. Jeg har ikke spesielt lyst til å sette på regulering nå 4 år senere igjen! Men jeg har mindre lyst til å drøye det enda lenger og ende opp med regulering i 30 årene fordi jeg angrer. Og hva gjør man vel ikke for utseende? Et års tid er ikke en så stor pris å betale når man blir fornøyd med det for resten av livet.


  • Publisert i Blogg




  • EXHAUSTED!

    • 06.03.2014, 21:05

    Nå ligger jeg rett ut på sofaen og er utslitt etter en uke som har vært helt ufattelig lang! Håper virkelig morgendagen på skolen går fort, slik at jeg får helg. Tror det er lenge siden sist jeg ble så sliten etter en skoleuke. Har føltes som en mandag hver morgen denne uka, og jeg pleier aldri å være like trøtt som mandager ellers i uka. Ber til gud om at dagen imorgen går som et lyn!

    Ble ikke noe ordentlig middag på oss idag fordi jeg ikke orket å lage..hehe, så for et par timer siden begynte vi å bli litt små sultne. Fant da ut at jeg skulle lage en lett og enkel omelett!

    Oppskrift på omelett:
    -1 egg
    -litt melk
    -2 ss naturell yoghurt
    -1 løk
    -1 pk bacon

    Egg og melk piskes sammen før det stekes som en omelett. Når det er ferdigstekt has den over på en tallerken. Deretter stekes bacon i terninger og løk hakkes opp. Når baconet er ferdig blandes løk og yoghurt oppi baconet.

    Ha tilslutt baconblandingen over omeletten og rull sammen omeletten.






    YSL ring // I`m in love

    • 06.03.2014, 17:27

    Igår fant jeg en side med utrolig mye fine smykker. Jeg hadde hørt om cocoo.se tidligere, men aldri vært inne på siden før. Jeg fant blandt annet en grønn coctailring som er nesten helt lik Yves saint lauren ringen! Jeg falt pladask for ringen med en gang! I tillegg fant jeg endel andre godsaker som jeg kunne tenkt meg.

    Nederst på bildet ser dere coctailringen til venste, og YSL ringen til høyre, ganske like eller hva?

     

     



    // Blå diamantring her // Hjertearmbånd her // Armbånd med blå diamant her // Kamera ring her // YSL- etterligning her

     

     

     


  • Publisert i sponsor




  • Hjemmelaget moussaka

    • 05.03.2014, 18:10

    Idag har jeg laget hjemmelaget moussaka til middag, mye bedre enn den i pose! Og det tok meg en time, altså ikke så lang tid.

    Oppskriften kommer her:
    Kjøttsaus
    -1 boks hakkede tomaten
    -2 ts tomatpure
    -1 pk kjøttdeig
    -1 løk
    -2 båter hvitløk

    Potetsaus
    -1 pose hvit saus
    -4 poteter

    Først hakker du løk og hvitløk, og steker. Når løken er gyllen stekes kjøttdeigen brun, og boksen med hakkede tomater has i sammen med tomatpureen.

    Lag hvit saus slik som det står på posen. Skjær potetene i tynne skiver og stek i stekepanne. Når de er gjennomstekte blandes de oppi sausen.


    Ha potetsausen i bunnen av en ildfast form og hell kjøttsausen over. Ha ost på toppen og sett det i ovn på 200 grader i 15 minutter.


  • Publisert i Blogg




  • Selvbruning

    • 05.03.2014, 13:01

    Jeg brukte endel selvbruning før, men endte alltid opp med skiller. Så den siste tiden har jeg kun brukt i ansiktet om jeg har brukt. Men jeg har nå funnet en som jeg har lest veldig mye positivt om, som jeg har tenkt til å prøve.

    // Dere finner den her, og den er nå satt ned til kun 90 kr!

    Noen som har prøvd denne?


  • Publisert i Blogg




  • TV NIGHT

    • 04.03.2014, 17:50

    Kom hjem for en times tid siden og har akkurat spist middag. Etterpå skal jeg rydde litt før jeg setter meg på sauepelsen med et pledd over meg, og slapper av foran tv skjermen. Først "opgrader", etterfulgt av "hotel cæcar" så "4 stjernes middag" og til slutt "paradise hotell"! Så det blir en ordentlig tv kveld på meg ikveld.


  • Publisert i Blogg




  • Film anbefaling

    • 03.03.2014, 12:22

    Lørdag forrige uke så jeg og Tord filmen "we're the millers". Jeg syntes filmen var utrolig bra, og tenkte derfor å anbefale den til dere. Det er en komedie, som handler om en stripper, en hjemløs, en jomfru og en doplanger som later som de er en familie for å smugle dop over Mexico grensen. 


  • Publisert i Blogg




  • Londontur!

    • 02.03.2014, 18:04

    Nå er jeg hos mamma og vi har akkurat bestilt London tur i påsken! Gleder meg kjempe mye alt nå og håper tiden går fort frem til da. Jeg har aldri vært i London før, så om noen har noen tips om steder å se, butikker, restauranter osv så legg igjen en kommentar!

    Nå har jeg spist fastelavens bolle og slapper av med en kopp te.


  • Publisert i Blogg




  • Ødelagt hår etter bleking!

    • 02.03.2014, 13:58

    Igår bleket jeg håret mitt igjen etter over en måned opphold fra sist jeg gjorde noe med det. Jeg brukte depend sin blondering, og jeg satt anbefalt tid og ikke et minutt for lenge. Alikevel sitter jeg nå igjen med hår som jeg knapt tørr å ta i fordi det er helt tyggis aktig! Det kan strekkes nesten 5 cm lenger enn det er før det knekker på midten... 
    Jeg har bleket håret mye før ettersom jeg har vært platinablond, men jeg har aldri brukt depend før. Jeg har alltid hatt sunt hår, og aldri hatt mer enn et par cm slitt hår selv om jeg har bleket mye og ikke klippet det på lang tid. Jeg har heller aldri hatt noe problemer med farging ettersom håret har holdt seg så sunt! Nå sitter jeg her med tårer i øynene og føler meg ganske hjelpesløs... Og i tillegg har jeg ujevn farge med litt gult.

    Jeg har kun lest positivt om depend blondering på nett, men hos meg var denne blekingen som gift! Så det kan altså variere veldig på hva slags hårtype du har også tror jeg. 

    Imorgen skal jeg ta meg en tur til frisøren og se hva de kan gjøre med både farge og tyggis håret mitt!


  • Publisert i Blogg




  • Saturday!

    • 01.03.2014, 23:25

    Idag har jeg vært på gjøvik med kjæresten og familien, og en tur i brumunddal. Vært på opus å spist lunsj, også ble det noen nye puter, et par pakker hårfarge og en ny overdel på meg på gjøvik.


  • Publisert i Blogg








  • Hei og velkommen! Mitt navn er Anna Madelen, jeg kommer fra Moelv men bor på Jessheim. Her får dere et innblikk i mitt liv og min hverdag.



    Arkiv




    hits